Roligt att ni tittar in

torsdag 3 april 2008

MAJORNAS HISTORIA

Influensan slog till med mer feber och elände men nu är det bra och blommor ska stickas bloggar ska läsas och skrivas.Mannen var på stadsvandring i Majorna på söndagen.Med den kunniga och intressanta berättaren Per Hallén.Vad mycket spännande det finns att veta om vår stad och jag önskar alla att få gå en vandring i historien.

Per har även skrivit en bok som heter Majornas historia(krig och oxar,sill och socker)Majornas historia fram till 1920.En underbar bok med bilder kartor och många spännande berättelser.Den finns på biblioteket men det är lång kö på boken(7 st).Annars kan man köpa den på Landsarkivet i Göteborg.

Det finns så mycket historia och spännande saker att veta om sin närmiljö.Så var du än bor så leta rätt på just din bygds historia.

3 kommentarer:

Eleonor (Elle) sa...

Härligt att du är tillbaka!! O mår bättre ! kram till Dej! från mej o missarna..

Strumpstickan sa...

Stackars dig! Hoppas du blir bättre snart!

Ja, stadsvandringar är kul, kan rekommendera din gubbe att läsa 'Bertas Barnbarn' och hela serien om majorna, masthuggets histora av Gösta Carlsson, de finns på bibban och är sååå bra.

Tomtan sa...

"Gräv där du står" hette ABFkurser när jag var ung och grön... Riktigt roliga saker "grävde" deltagarna fram... Läste en hel del av dem. //E